Juoma on tehty syreenistä ja mansikoista ja löytyy kirjasta Villimiehen Menu, josta löytyy yhteensä 16 villimpää drinkkiä, cocktailia ja muita juomia!
3 dl syreenin kukintoja
3–4 isohkoa mansikkaa
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
kivennäisvettä
(2 cl raparperilikööriä)
Valmistus
Lisää kaikki ainekset blenderiin, pyöräytä sekaisin ja kaada lasiin, joko sellaisenaan pienen suutuntuman kera, tai haluttaessasi suodattaen siivilän läpi. Lisää lopuksi tilkka kivennäisvettä tuomaan hieman poreita. Mukaan voit myös lorauttaa 2 cl raparperilikööriä. Juomaan saat kätevästi sekoitustikun litulaukan varresta.
Resepti kirjastani Villimiehen Menu
Kehitin juomasta myös boolin, joka sopii hyvin juhannukseksi!
Villimiehen syreenibooli: (maljaksi sopii pienikin astia)
2 dl raparperilikööriä (de kuyper)
3 l syreenin kukkaa ilman vihreitä osia
3 dl sokeria
40 mansikkaa
3 dl vettä
1 dl kivennäisvettä
1 iso jääpala, esim pakastettu rasiallinen vettä, jotta sulaa hitaasti eikä vetistä juomaa!
Pinnalle mansikoita ja syreenin kukkia.
Tee ensin massa, sekoittamalla tehosekoittimessa raparperilikööri, syreenit, mansikat, vesi, sekä sokeri.
Siivilöi juoma boolimaljaan painellen massaa jotta kaikki neste tulee talteen. Käytä jäljelle jäänyt massa esim. leivonnassa kekseihin, tms.
Kaada kivennäisvettä varovasti joukkoon noin 1 dl. Maista välillä, ettei vesi laimenna liikaa boolia!
Laita pinnalle syreniä, mansikoita sekä 1 iso jääpala.
Kaada juoma laseihin kun se on viilentynyt!
–Villimies Tommi Kangas
One Comment Lisää omasi