Fermentoinnin hyödyt

Kirjoitan tahallaan ”hyvistä” ja ”huonoista” bakteereista, jotta asia olisi helpompi omaksua.

Esimerkkinä Aspartaami, joka on neurotoksiini ja tuhoaa vatsasta hyvän bakteerikannan, tämä taas olisi välttämätön hyvälle immuunipuolustukselle.

Immuunipuolustuksen heikentyessä tai osittainkin pettäessä, ihminen useimiten sairastuu tai vähintään altistuu sairauksille.

Fermentointi tulee avuksi, sillä sen tuomat maitohappobakteerit ja entsyymit auttavat immuunipuolustusta toimimaan oikein.
Kun syöt tehotuotettua lihaa, joiden kasvatuksessa käytetään antibiootteja, saat vatsaasi myös antibioottikuorman, joka vähentää hyvien bakteerien osuutta vatsassa ja suolistossa.
Tarkoitus ei ole kuitenkaan tuhota pahoja bakteereja elimistöstä, vaan kasvattaa hyvien määrää, joka auttaa kasvattamaan parempaa immuniteettia ja sitä kautta parempaa terveyttä.

Antibiootit tuhoavat kaikkia bakteereja, niin hyviä kuin pahojakin, mutta kyse ei ole siitä mitä pahoja bakteereja kannat suolistossasi, vaan immuniteetista, joka pystyy estämään taudinaiheuttajien vaikutukset mikäli se on täysin kunnossa.

Immuniteetti koostuu 3:sta eri tasosta ja sairastamalla tauteja immuniteetti rakentuu näistä kaikista yhdessä.

Rokottamalla immuniteetissa ohitetaan 2 ensimmäistä tasoa, eli nenä ja kurkku ja mennään suoraan kolmanteen tasoon, eli keuhkoihin.

Näin ei muodostu täydellistä immuniteettia, vaan vain osittainen ja tämä immuniteetti ei esimerkiksi periydy äidiltä lapselle.

Sivutuotteena fermentoitujen tuotteiden bakteerit, tuottavat myös B-vitamiineja, joten jos kärsit B-vitamiinien puuttesta, asia voi korjaantua lisäämällä ruokavalioon näitä tuotteita.

Hyviä bakteereja sisältäviä tuotteita ovat esimerkiksi jugurtit, pastöroimattomat täysrasvajuustot, sekä monet valmisteet, kuten hapankaali ja itse fermentoinnilla valmistetut tuotteet.

Pidä huolta suoliston ja vatsan entsyymi-, sekä bakteerikannasta, käyttämällä fermentoituja valmisteita päivittäin, näin autat immuunipuolustusta vahvistumaan ja voit paljon paremmin.

-Villimies Tommi Kangas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s