Pakurisuklaamousse

”Kuvittele mielessäsi fermentoidun karviaisen aatelinen maku, yhdistyneenä hennon pakuriseen suklaaseen ja limeen. Tämä räjäyttää makunystyrät …”

Tämä suklaamousse on hieman erilainen, sen makuyhdistelmät kuivattu tatti, fermentoitu pakuri ja tummasuklaa toimivat kuitenkin yllättävän hyvin!

 

IMG_6932

Resepti on suurinpiirtein määrillä, koska tein tämän täysin hatusta vedetyillä yhdistelmillä.

Sulatin 72% tummaasuklaata n. 45g  vesihauteessa ja sekoitin joukkoon hieman fermentoitua pakurimassaa ja jauhettua, kuivattua tattia maun mukaan n. 1 tl. Sekoitin massan keltuaisista (2kpl) ja kermavaahdosta (1 dl) yhdistettyyn suklaamassaan ja lopuksi lisäsin vielä yhden munan valkuaisesta kiinteäksi vatkatun vaahdon käännellen joukkoon.
Lopuksi lisäsin moussen lasiin, jonne tiputtelin fermentoituja karviaisia mukaan, sekä päälle raastoin hieman limenkuorta.

Nami!

–Villimies Tommi Kangas

Mainokset

2 Comments Add yours

  1. Mari sanoo:

    Olen fermentoinut teeyrttejä, mutten pakurikääpää. Miten se tapahtuu?

    Liked by 1 henkilö

  2. Villimies sanoo:

    Kiitos kysymyksestä, pakuria voi fermentoida monella tapaa ja sen maku muuttuu huomattavasti paremmaksi.
    Itse suosin villifermentointia, mutta voit tehdä sen myös vaikkapa kuivahiivalla!
    Tämän massan tein pakurijauheesta, männynhavuista, sitruunasta, käyttämällä fermentoinnissa hieman mustaherukanlehteä ja oksaa.
    Pakurijauhe, männynhavut ja siivuiksi leikattu sitruuna peitetään sokerivedellä, ei tarvitse olla paljoa sokeria, riippuen kuinka kauan tarkoitus on käyttää.
    Annoin käydä niin kauan kunnes kplat hiipuvat ja jätin massan tekeytymään vielä viikoiksi.
    Yhteensä koko massa oli purkissa 5 viikkoa, jonka jälkeen nypin neulaset pois, heitin sitruunat roskiin ja siivilöin massan purkkiin jääkaappiin. Lisäsin massaan vielä sokeria, jotta se säilyisi paremmin!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s