Pakurisuklaamousse
”Kuvittele mielessäsi fermentoidun karviaisen aatelinen maku, yhdistyneenä hennon pakuriseen suklaaseen ja limeen. Tämä räjäyttää makunystyrät …”
Tämä suklaamousse on hieman erilainen, sen makuyhdistelmät kuivattu tatti, fermentoitu pakuri ja tummasuklaa toimivat kuitenkin yllättävän hyvin!
Resepti on suurinpiirtein määrillä, koska tein tämän täysin hatusta vedetyillä yhdistelmillä.
Sulatin 72% tummaasuklaata n. 45g vesihauteessa ja sekoitin joukkoon hieman fermentoitua pakurimassaa ja jauhettua, kuivattua tattia maun mukaan n. 1 tl. Sekoitin massan keltuaisista (2kpl) ja kermavaahdosta (1 dl) yhdistettyyn suklaamassaan ja lopuksi lisäsin vielä yhden munan valkuaisesta kiinteäksi vatkatun vaahdon käännellen joukkoon.
Lopuksi lisäsin moussen lasiin, jonne tiputtelin fermentoituja karviaisia mukaan, sekä päälle raastoin hieman limenkuorta.
Nami!