Vuorenkilpijäätee

Vuorenkilpijäätee

3 dl vettä
1/2 tl vuorenkilpijauhetta
2-3 tl sokeria tai hunajaa
karambolaa
jäitä


Valmistus

Vuorenkilpijauhe tehdään vuorenkilven fermentoituneista mustista lehdistä pyöräyttämällä ne blenderissä. Niitä löydät aluslehdistä, jotka ovat ylivuotisia, eli talven yli fermentoituneita. Älä käytä vihreitä lehtiä, ne sisältävät liikaa arbutiinia. Keitä vesi ja lisää vuorenkilpijauhe. Sekoita joukkoon sokeri tai hunaja. Murskaa teehen pari karambolan suikaletta ja siivilöi valmis juoma. Anna juoman jäähtyä täysin ja tarjoile jäiden kera.

Resepti kirjastani  Villimiehen Menu

–Villimies Tommi Kangas

Mainokset

One Comment Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s