Syreeni (Syringa) luonnon lääkinnässä

Syreeniä voi käyttää syömällä kukkia, uuttamalla öljyihin taikka nesteisiin, sekä eteerisenä öljynä. Syreenin eteerinen öljy valmistetaan syreenin lehdistä höyrytislauksella. Se on erittäin vahvaa, joten öljy saattaa aiheuttaa ihottumaa ja kutinaa, sekä allergisia reaktioita, käytä siis varovasti, mikäli jostain saat tätä mahtava öljyä käsiisi. Lehdistä tehty eteerinen öljy vain ulkoiseen käyttöön, esim. hierontaöljyksi.
Syreeni on myrkytön, vaikka usein luullaankin toisin!

Syreeni on niin sanottu ”supistava” eli astringoiva ja se on hyväksi monella tapaa esim. ihovoiteissa. Voiteita voit käyttää ikääntymisen merkkeihin iholla, ackeen, sekä sen aiheuttamien arpien parantamiseksi, tummiin silmänalusiin, hiusten lähtöön, selluliitin poistamiseen, se on myös ihoa vitalisoiva ja ”tiukentava”.

Eteerinen öljy helpottamaan ahdistuneisuutta ja rentouttaa. Öljyllä voi hoitaa iho-ongelmien lisäksi myös haavoja, sekä palovammoja, kuten auringon polttamaa ihoa. Syreenin eteerisen öljyn tuoksu on huumaava ja se on myös antibakteerinen. Syreenin tuoksu sopii yhteen laventelin, freesian ja liljan kanssa.

Kukkia voi myöskin syödä, ne ovat hyödyllisiä suolisto- ja ilmavaivoihin, tosin maku on hyvin supistava, eikä miellytä ihan kaikkia. Syreenin kukista uutettu öljy auttaa puhdistamaan kehon suolistomatoja, vahingoittamatta suoliston omaa hyvää bakteerikantaa. Syreeni tappaa hiivaa, sekä alentaa sieni-infektioiden mahdollisuutta kehossa. Öljy auttaa myös munuaisvaivoissa, sekä alentaa mahdollisesti myös kuumetta.

Itse syreenin puumaisesta rungosta on tehty huiluja ja piippuja.

Olen laatinut reseptin syreenistä ja mansikoista kesäisen juoman muodossa.
Resepti löytyy täältä!

Kesäisen ja upean syreenimansikkaviinin maistelua löydät täältä.

–Villimies Tommi Kangas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s