Yrttinen väinönputkipasta

on

Tämän pastan kanssa kävi niin, ettei minulla ollut hajuakaan mitä yrttiä käytin, koska pakkasesta löytyi pussillinen silppua, josta ei saanut mitään selvää edes mausta! Lopulta päätin, että sen on pakko olla väinönputkea, sillä en muista viime kesältä pakanneeni pakkaseen kuin sitä ja nokkosta, sekä sellaisia yrttejä joista kyllä tunnistaa helposti.  Joten, väinönputken saa korvata litulaukalla (älä tällöin lisää valkosipulia, se ei sovi litulaukan kanssa omasta mielestäni), nokkosella, voikukalla tai millä tahansa haluaakin, pääasia on että se maistuu itselle hyvältä.
Lopulta selvisi, että kyseessä oli Väinönputki, joten ohjetta olkaapa hyvät!
väinönputkea nyrkillinen (litulaukkaa, nokkosta, voikukkaa jne)

1 prk Albacore-tonnikalaa
puoli pakettia luomu täysjyväpastaa
1 valkosipulinkynsi
Pieni pala chiliä
1- 1 1/2 dl kuohukermaa
sitruunaa
n 1 dl oliiviöljyä
pippuria
suolaa
IMG_7055

Valmistus

Keitä pasta kypsäksi ja tee sillä välin pestokastike pastaa varten. Yhdistä yrtit, oliiviöljy, pippuria, suolaa, chiliä, sekä valkosipulinkynsi ja purista joukkoon hieman sitruunaa. Pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää pastan joukkoon. Lisää tonnikala, kerma ja anna porista hetken aikaa. Raasta parmesaania tai muuta voimakasta juustoa pastan ylle, nauti!

–Villimies Tommi Kangas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s