Karitsaa ja metsäisiä makuja

karitsan ulkofilettä kahdelle

Maustevoi

tuoreita villiyrttejä hienonnettuna (nokkonen, isomaksaruoho, siankärsämö, IMG_7160mustaherukka)
100 g pehmeää voita
1 tl tummaa balsamicoa
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuminaa
pippuria
suolaa

Valmistus

Sekoita ainekset yhteen, paitsi yrtit ja voitele
kuivatut fileet paksusti maustevoilla.
Painele yrttisilppu voin päälle kerrokseksi ja pyöritä lihat tiukasti kelmuun.
Anna asettua jääkaapissa muutama tunti ja paista omassa rasvassaan paistinpannulla sopivan kypsiksi maun mukaan.


Yrttikastike

3-4 rkl turkkilaista jugurttia
3 rkl tuoretta väinönputkea hienonnettuna
puolikas hopeasipuli tai salottisipuli pilkottuna
valkosipulinkynsi hienonnettuna
pippuria
suolaa
voita

Kuullosta sipulit voissa ja anna niiden karamellisoitua hieman ja mausta kevyesti pippurilla ja suolalla.
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita hyvin, ohenna tilkalla kermaa tarvittaessa.

Marjainen ja makea kastike karitsalle villimiehen tapaan..

IMG_7197


n. 15 kpl kuivattuja tai tuoreita ruusunmarjoja kokonaisina
n. 1/2 dl vahvaa laimentamatonta (itsetehtyä) marjamehu-uutetta
3 rkl kuusenkerkkiä
1/2 hopeasipuli tai salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl gheetä tai voita
1 tl tummaa balsamicoa
pippuria
suolaa
vettä

Kuullota voissa tai gheessä kokonaisia ruusunmarjoja, kuusenkerkkiä ja sipulit pilkottuna. Lisää tilkka vettä, balsamico, sekä mausteet.

Paista porkkanat puolitettuina, sekä perunat lohkoina maustevoissa, jota käytetään myös
karitsan maustevoina.

IMG_7198Lisukkeeksi voit vielä lisätä puolukoita, purista joukkoon hieman veriappelsiinia ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria.

–Villimies Tommi Kangas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s