Syreeni-mansikkaviini

Villimiehen Menu kirjassani on perusresepti tälle syreeni-mansikkaviinille ja tässä kyseistä viiniä vuoden takaa. Otin viinistä n. puolet ja pullotin heti kirkastuksen jälkeen, mutta toisen puoliskon maustoin ja jätin saaviin kypsymään ja odotin vuodenpäivät, kunnes tänään on pullotuspäivä myös hyvin kypsyneelle viinille.

Maku on erittäin hyvä ja pehmeä, selvästi kypsynyt ja tämä innostaa kokeilemaan vielä rohkeammin uusia tapoja maustaa oma viini!
Mausteena käytin kahvia, kaakaota, miedosti savustettua tammenterhoa, sekä joitakin tuoreita yrttejä. Tammenterhoista sain viiniin hieman tanniineja, valmiissa viinissä ei kuitenkaan ollut niin paljon tanniinia, että se vetäisi suuta suppuun, tämä kuitenkin oli tarkoituskin!
IMG_7225
Syreenin astringoiva, suuta kuivattava maku on kadonnut vuodessa täydellisesti ja odotan innolla miten maku kehittyy edelleen. Jätän ainakin yhden pullon kaappiin makuulleen odottamaan vaikkapa 2020 uuttavuotta 🙂

Väri on melko haalea suoraan pullotettuna, kun taas maustettu on upean täyteläinen ja syvänpunainen, kahvi tekee mahtavan rusehtavan vivahteen, yrtit puolestaan maustivat yllättävän kivasti viinin, ottaen huomioon että käytin vain viheryrttejä. Kerrassaan upea viini, niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin!
Suosittelen kokeilemaan, resepti löytyy tarkemmin kirjastani Villimiehen Menu.
Kilautus kesälle ja upeille makuelämyksille ❤
Syreenistä voit lukea lisää täältä.

 –Villimies Tommi Kangas

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s