Fetakolmiot vuohenputkella
Vuohenputkifetakolmiot ovat vaivattomia tehdä ja niitä voi varioida mieleisikseen tomaatilla, sienillä taikka kasvisversiona. Tässä yleisohje, josta voit napata omaan makuun sopivat raaka-aineet tai lisätä rohkeasti omia.
- voitaikinalevyjä
- tuoreita huuhdeltuja vuohenputkenversoja (voikukkaa, käenkaalia, mansikanlehtiä, suolaheinänlehtiä jne)
- tomaattia pilkottuna
- siitakesieniä pilkottuna
- vuohenjuustoa/fetaa
- punasipulia/purjoa
- oliiviöljyä
- voita
- muna
- pippuria
- suolaa
Valmistus
Sulata voitaikinalevyt, leikkaa ne kahtia kanneksi ja pohjaksi. Kuullota pannulla oliiviöljyn ja voin sekoituksessa sipuli ja sienet kuutioituna (käytä punasipuli sienten ja purjo tomaatin kanssa). Lisää lopuksi aivan hetkeksi vuohenputket, feta murustettuna, sekä mausteet ja pyöräytä ainekset varovasti sekaisin.
Voitele voitaikinaneliöistä puolet hyvin vatkatulla kananmunalla ja täytä neliöt seoksella ja lorauta tilkka hyvää neitsytoliiviöljyä, aseta toinen voitelematon taikinaneliö seoksen ylle kanneksi ja painele reunat kiinni sormilla tiukasti. Voitele vielä kananmunalla päältä hyvin ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes rapeita ja kauniin kullan ruskeita.
Tarjoile vuohenputkifetatassut kahtia leikattuna raikkaan vililliyrteistä tehdyn kreikkalaisen fetasalaatin kera.