Fetakolmiot vuohenputkella

Vuohenputkifetakolmiot ovat vaivattomia tehdä ja niitä voi varioida mieleisikseen tomaatilla, sienillä taikka kasvisversiona. Tässä yleisohje, josta voit napata omaan makuun sopivat raaka-aineet tai lisätä rohkeasti omia.

voitaikinalevyjäIMG_7234
tuoreita huuhdeltuja vuohenputkenversoja (voikukkaa, käenkaalia, mansikanlehtiä, suolaheinänlehtiä jne)
tomaattia pilkottuna
siitakesieniä pilkottuna
vuohenjuustoa/fetaa
punasipulia/purjoa
oliiviöljyä
voita
muna
pippuria
suolaa

Valmistus

Sulata voitaikinalevyt, leikkaa ne kahtia kanneksi ja pohjaksIMG_7245i. Kuullota pannulla oliiviöljyn ja voin sekoituksessa sipuli ja sienet kuutioituna (käytä punasipuli sienten ja purjo tomaatin kanssa). Lisää lopuksi aivan hetkeksi vuohenputket, feta murustettuna, sekä mausteet ja pyöräytä ainekset varovasti sekaisin.
Voitele voitaikinaneliöistä puolet hyvin vatkatulla kananmunalla ja täytä neliöt seoksella ja lorauta tilkka hyvää neitsytoliiviöljyä, aseta toinen voitelematon taikinaneliö seoksen ylle kanneksi ja painele reunat kiinni sormilla tiukasti. Voitele vielä kananmunalla päältä hyvin ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes rapeita ja kauniin kullan ruskeita.

Tarjoile vuohenputkifetatassut kahtia leikattuna raikkaan vililliyrteistä tehdyn kreikkalaisen fetasalaatin kera.
–Villimies Tommi Kangas

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s