Villimiehen metsäinen terveysjuoma

Mustikanlehdet sisältävät antioksidantteja kuten antosyaniini, flavonoideja kuten kversetiiniä ja polyfenoleja, jotka vaikuttavat positiivisesti suojaten verisuonistoa sydän- ja verisuonitau­deissa, verenkiertohäiriöissä, sekä lievittää turvotusta. Mustikanlehdet alentavat myös syöpäriskiä, sekä saattavat parantaa myös muistia!

Villimiehen metsäinen terveysjuoma auttaa alentamaan painoa ja verensokeria, sopii siis erityisen hyvin diaabetikoille. Tämä metsäinen ”tee” auttaa myöskin vatsataudeissa, toimii suuvetenä, sekä erilaisissa suun- ja nielun tulehduksissa.
Älä kuitenkaan käytä mustikanlehtiä päivittäin tai pitkiä aikoja, sillä niiden oksaalihappo saattaa ärsyttää munuaisia ja suolistoa.

Männyn havut puolestaan ovat erittäin C-vitamiinipitoisia, joten siitä tehty ”tee” on hyvin piristävä. Neulaset sisältävät myöskin tanniineja, karvasaineita, sekä hartseja, jotka auttavat keuhkoputkia erilaisissa ongelmissa höyryhengitettynä ja lisäksi se on antibakteerinen. Mahlasta tietoa täältä.


Villimiehen metsäinen terveysjuoma

1 osa mustikan keväisiä uusia versoja
3 osaa männyn havuja
tuoretta mahlaa
hunajaa

Kaada varvut ja havut mahlalla peittoon ja kuumenna levy, mutta älä päästä kiehumaan vaan anna hautua hiljalleen n. tunti. Siivilöi juoma mukiin ja makeuta tarvittaessa hunajalla.

–Villimies Tommi Kangas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s