Koivunlehti – Birch leaves

on

Koivun tuoreet lehdet sisältävät runsaasti C-vitamiinia, tanniineja, sekä flavonoideja jopa 3.5%. Koivun lehti on laksatiivinen (ulostava), astringoiva (supistava, kuivattava), diureetti (nestettä poistava), antibakteerinen, anti-inflammaatorinen. Lehdet sopivat mm. virtsatieongelmiin, tulehduksiin, munuaiskiviin, sekä reumatismiin.

Koivu sisältää betuliinihappoa, joka antaa sille sen tulehdusta poistavia ominaisuuksia.
Lehtiä ja risuja voidaan käyttää ongelmissa, kuten niveltulehdukset, korkea kolesteroli ja munuaiskivien poistamiseen, sekä kystiittiin.
Koivu auttaa myös sulattamaan ruokaa paremmin, sen lehdet sisältävät myös paljon kalsiumia, koivun lehdet auttavat myös immuniteettia vahvistumaan.
Astringoivana koivu auttaa myös ihottumissa ulkoisesti käytettynä, sekä exeemassa ja ärsyyntyneelle iholle.IMG_0046
Liota koivunlehtiä muutama tunti vedessä ja käytä lehdet vaikkapa kääreenä, taikka vain suoraan iholle nostettuna kosteina hauteena ja anna vaikuttaa. Haude auttaa myös raajojen turvotukseen ja ehkäisee hilsettä, sekä vahvistaa hiusjuuria.
Koivu on tehokas diureetti, jonka vuoksi se poistaa elimistöstä tehokkaasti myrkkyjä ja nestettä, sekä virtsahappoja, jotka aiheuttavat munuaiskiviä. Diureettina koivunlehdet voivat olla avuksi selluliitin poistamisessa. Koivun lehdet teenä tukevat myös maksan ja munuaisten yleistä hyvinvointia, C-vitamiini, tanniinit ja flavonoidit puolestaan auttavat virtsatieinfektioissa ja ehkäisemään jopa syöpää.

Vinkki:
Liota tuoreita koivunlehtiä muutama viikko laadukkaaseen omenaviinietikkaan, jolloin lehdistä liukenee mikroravinteet ja mineraalit etikkaan, uutos toimii esim. yskään. Voit käyttää koivuviinietikkaa ruokien ja juomien seassa.

Kts. myös / see also KoivunmahlaKoivunsilmugranuleet ja koivunmahladrinkki

Birch leaves Fresh birch leaves contain plenty of vitamin C, tannin and up to 3,5% of flavonoids. The leaf is laksative, astringent, diuretic, antibacterial and anti-inflammatory. The leaves are suitable for unrinary problems, infections, kidney stones and arthritis. Birch contains betulin acid, which gives it the quality to remove inflammations. The leaves and twigs can be used in such problems as joint inflammation/arthritis, high cholesterol, removing kidney stones and cystitis. It also helps digestion, it’s leaves contain plenty of calsium and the leaves help grow your immunity stronger. As an astringent the birch also helps with rashes, exceemas and irritated skin, when applied straight on the skin. Soak the leaves in water for a few hours and use the leaves as a wrap straight on the skin and let it affect. The poultice helps reducing swelling, prevents dandruff and strengthens the hair roots. The birch is an effective diuretic, which let’s it remove toxins, fluids and urinary acid, the cause of kidney stones. The leaves could help remove cellulite. The leaves as a tea edorse the overall health of the liver and kidneys, vitamin C, tannins and flavonoids help in urinary infections. Hint: Soak fresh birch leaves in apple wine vinegar for a couple of weeks, which lets the micronutritients and minerals absorb into the vinegar. The extract works well with a cough. You can also use it in food or drinks.

–Wildman Tommi Kangas

Freely translated by English Sari Savolainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s