Nokkosperunat

Sain ystävältäni Annika Hannukselta Helsinki Wildfoodsin tuotteita, mm. nokkosrouhetta, jota sitten kokeilin uudella tavalla. Nokkonen maustaa perunaa erittäin hyvin ja sitä voi käyttää hyvin monella eri tavalla, tässä ehkä helpoin keino tuoda tätä mahtavaa villiyrttiä keittiöön ja saada makuja talteen. Lisää keitettyyn veteen reilusti nokkosrouhetta ja lisää myös perunat (itse keitin kuorineen), sekä suolaa. Kun perunat ovat kypsiä, niihin jää kivasti yrttiä päälle, sekä perunaan imeytyy niin väriä kuin makuakin.

Nokkosrouheesta löydät lisäinfoa täältä.

–Villimies Tommi Kangas

 

Nettle potatoes

I received Helsinki Wildfoods products from my friend Annika Hannus, among them was some crushed nettle powder, that I then tested in a new way. Nettle flavor suits potatoes very well and can be made in many different ways, here is perhaps the easiest way to bring this awesome wild plant into the kitchen and get the flavors recovered. Add a generous amount of crushed nettles in boiled water and add the potatoes (I cooked them with the peel on) and salt. When the potatoes are ready, they have the herb on top of them, and both the color and flavor of the nettle is absorbed in to the potatoes.

-Wildman Tommi Kangas
– Freely translated to English by Sari Savolainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s