Pakuriset poronveriletut

Pakuri sopii tumman värinsä ja makunsa puolesta esim verilettuihin ja verimakkaroihin, sekä oikeastaan mihin vain verituotteisiin. Veriletut ovat suomalaista perinneruokaa, jota oli nyt pakko saada, kun lihakaupassa osui silmiin poronveripullo.
Tässäpä reseptiä:

Poronveriletut:17264983_10154626804772636_2447209549691806567_n

5 dl poronverta
2 dl olutta
2 dl ruisjauhoja
2 dl ohrajauhoja
1 rkl pakurijauhetta
kananmuna
1- 1/2 tl suolaa
1-2 rkl tuoretta meiramia silputtuna

Sekoita kulhossa veri, muna, olut ja suola ja lisää vähitellen vatkaten jauhot.
Mausta taikina vielä meiramilla ja suolalla, anna jauhojen turvota 30-60 minuuttia.
Paista taikinaa paistinpannulla voissa ja nauti  makeutetun puolukkasurvoksen kera.

17352569_10154626804787636_4951790225041868453_n17353166_10154626804767636_8239461190360923507_n

–Villimies Tommi Kangas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s