Silkkivyökääpä (Trametes versicolor) Turkey Tail

Silkkivyökääpä, Turkey Tail, Yunzhi, Trametes versicolor, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Silkkivyökääpä on kohtuullisen harvinainen suomessa, mutta sitä voi myös itse viljellä, joskin se voi olla hankalaa. Se viihtyy lehdoissa, pääasiassa rantalehdoissa sen voi bongata, mutta myös sisämaassa sitä saattaa löytyä. Sientä löytyy ympäri maailmaa ja sitä saa valmiina tuotteinakin, esim. kapseleina. Sieni kasvaa kannoissa ja kaatuneissa puissa yleisesti ottaen.

20171006_144052

Silkkivyökääpä (Turkey Tail) on yksi parhaista lääkesienistä, koska se tuottaa immunopotentiaattoreita (polysakkaridit PSK ja PSP), joita käytetään syöpien (suoliston, ruokatorven, keuhkojen) 4) ja erilaisten tartuntatautien kukistamiseen, sekä kemoterapian ja sädehoidon täydentämiseen. 1)
PSP: n annostelu ruokatorven syöpään, mahasyöpään ja keuhkosyöpään sairastuneille potilaille, joilla on sädehoitoa tai kemoterapiaa, auttavat vähentämään oireita ja estämään immuuniteetin heikkenemistä. 3)

20171006_144042

Lajia on tutkittu kaikista sienistä eniten, jopa enemmän kuin lakkakääpää, siitaketta tai pakurikääpää.  Japanin terveydenhuolto maksaa hoidot potilaille, joissa käytetään silkkivyökääpää uutokseksi tehtynä, 3 g päivässä. Se on täysin harmiton, ainakaan yhdessäkään tutkimuksessa ei ole todettu, että sienellä olisi haittavaikutuksia. 5)
Alkoholiin uutettuna Silikkivyökäävän antioksidanttisuus on aivan huippu, 58.56%. 2)
Antioksidantit estävät vapaita radikaaleja, jotka tuottavat matala-asteista tulehdusta elimistössä mm. syövän taustalle.
Kiinassa sieni tunnetaan myös nimellä Yunzhi, se on siellä tunnetuin lääkekasvi.
Silkkivyökääpä-uutteen sytotoksiset vaikutukset ihmisen leukemiaan ja lymfoomasoluihin, toimii indusoimalla apoptoosia.
Tutkimukset osoittavat, että silkkivyökääpä-uute 50 – 800 ug / ml: n annosriippuvaisesti heikensi Rajin (syöpäsolu), NB-4: n ja HL-60-solujen lisääntymistä yli 90%: lla (p <0,01)
Se ei kuitenkaan vaikuta maksasolulinjaan, WRL (IC 50> 800 ug / ml) verrattuna kemoterapeuttiseen syöpälääkkeeseen, mitomysiini C (MMC), joka vahvisti kasvainselektiivisen sytotoksisuuden. HL-60: n, NB-4: n ja Raji-solujen sisältämät nukleosomituotot lisääntyivät merkittävästi 3,6, 3,6 ja 5,6-kertaisesti CV-uutteen hoidossa 6)
Mutta ei tässä vielä kaikki, Silkkivyökääpä tehoaa myös eturauhassyöpäänkin.
Etanoliset uutteet (70%) vähensivät merkittävästi LNCaP-solujen kasvua ja saattaa alentaa PSA-tasoja. 7)
Silkkivyökääpä voi pelastaa jopa rintasyövältäkin, 83 v nainen söi metastaattisen tulehduksellisen rintasyövän hoidoissa myös silkkivyökääpä-kapseleita, joka on todettu auttavan paranemista. 8) 

Sieni estää influenssoja ja flunssaa, koska se auttaa immuunipuolustusta torjumaan tartuntoja 9)
Silkkivyökääpä voi auttaa parantamaan infektioita, esim (HPV) Papilloomavirus. Tutkimuksen mukaan 61 potilasta, joilla oli HPV: n serotyyppi 16 ja 18, saivat 2 kuukautta silkkivyökääpä-uutetta, heistä 88%:lla todettiin hoidon alkaneen tehoavan.
Vaikka tutkimus onkin alustava, se osoittaa jälleen sen tehonsa myös papilloomavirukseenkin! 10)

Onko sinulla vuotava suoli, tämä sieni sisältää täydellisiä prebiootteja, jotka auttavat hyvien bakteerien kasvua suolistossa (acidophilus ja bifidobacterium).
Sieni lisäksi auttaa laihtumaan. 11)

Silkkivyökääpä on antibakteerinen ja sisältää antioksidanttisia ominaisuuksia, siksi sen uutetta voi käyttää jopa HIV:in hoidossa. Uutetta kutsutaan PSP: ksi, se on myös antiviraalinen aine, joka voi estää HIV-viruksen lisääntymisen. 12)

Kaikenlainen kopiointi kielletty!
-Tommi Villimies Kangas

Turkey Tail, Yunzhi, Trametes versicolor, a beloved child has many names.

Turkey Tails are fairly rare in Finland, but they can also be cultivated, although it can be difficult. It grows in the foliage, mainly on watershores,  but it may also be found in the inland. The fungus is found around the world, and it is also easily available, like in
the form of capsules.It generally grows in fallen trees and tree trunks.
Turkey Tail is one of the best medicinal fungus as it produces immunopotentiators (PSK and PSP) used to suppress cancer (intestinal, esophagus, lungs) 4) and various infectious diseases and to supplement chemotherapy and radiotherapy. 1)
PSP administration to esophageal cancer, cancer of the stomach and lung cancer patients with radiotherapy or chemotherapy
helps to reduce the symptoms and prevent immune loss. 3)

The species is the most studied of all fungus, even more than lingzhi mushroom, shiitake or chaga mushroom. Japanese
healthcare provides treatments for patients that uses Turkey Tail as an extraction, 3 g per day. It is totally harmless,
at least none of the studies have found that the fungi would have any side effects. 5)
Extracted in alchohol its antioxidicity reaches the highest, 58.56%. 2)
Antioxidants inhibit free radicals that produce low-grade inflammation in the body.

In China, the fungus is also known as Yunzhi, it is the most famous medicinal plant there.
The cytotoxic effects of Turkey Tail extract on human leukemia and lymphoma cells are induced by apoptosis.
Studies show that Turkey Tail extract in 50- 800 µg / ml dose-dependent weakened Raji (cancer cell), NB-4 and HL-60-cells
increase by more than 90% (p <0.01)
However, it does not affect the liver cell line, WRL (IC50> 800 / ml) compared to chemotherapeutic anticancer drug,
mitomycin C (MMC), which confirmed tumor-selective cytotoxicity. The nucleosome yields of HL-60, NB-4 and Raji cells
increased significantly 3.6, 3.6 and 5.6 times in the treatment of CV extract 6)

But that’s not all, Turkey Tail also works on prostate cancer. Ethanol extracts (70%) significantly reduced LNCaP cell growth and may lower PSA levels. 7)
Turkey Tail can even rescue you from breast cancer, an 83 year old woman ate Turkey Tail capsules that were found to aid healing in metastatic inflammatory breast cancer treatments. 8)

The fungus prevents influenza and flu because it helps immune defense to combat infections 9)
Turkey Tail can help to heal infections, such as (HPV) papilloma virus. According to the study, 61 patients with HPV serotypes 16 and 18 received Turkey Tail extract for 2 months, which 88% found the treatment to be effective. Although the research is preliminary, it again demonstrates its power to the papillomavirus! 10)
Do you have a leaking bowel, this fungus contains complete prebiotics that help the growth of good bacteria in the intestine (acidophilus and Bifidobacterium).
The fungus also helps to lose weight. 11)

Turkey Tail is antibacterial and contains antioxidant properties, so its extract can be used even in the treatment of HIV. The extract is called PSP, it is also an antiviral agent that can prevent the spread of HIV 12)

-Wildman Tommi Kangas-

Freely translated to English by Sari Savolainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s