Silkkivyökääpä (Trametes versicolor) Turkey Tail

Silkkivyökääpä, Turkey Tail, Yunzhi, Trametes versicolor, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Silkkivyökääpä on kohtuullisen harvinainen suomessa, mutta sitä voi myös itse viljellä, joskin se voi olla hankalaa. Se viihtyy lehdoissa, pääasiassa rantalehdoissa sen voi bongata, mutta myös sisämaassa sitä saattaa löytyä. Sientä löytyy ympäri maailmaa ja sitä saa valmiina tuotteinakin, esim. kapseleina. Sieni kasvaa kannoissa ja kaatuneissa puissa yleisesti ottaen.

20171006_144052

Silkkivyökääpä (Turkey Tail) on yksi parhaista lääkesienistä, koska se tuottaa immunopotentiaattoreita (polysakkaridit PSK ja PSP), joita käytetään syöpien (suoliston, ruokatorven, keuhkojen) 4) ja erilaisten tartuntatautien kukistamiseen, sekä kemoterapian ja sädehoidon täydentämiseen. 1)
PSP: n annostelu ruokatorven syöpään, mahasyöpään ja keuhkosyöpään sairastuneille potilaille, joilla on sädehoitoa tai kemoterapiaa, auttavat vähentämään oireita ja estämään immuuniteetin heikkenemistä. 3)

20171006_144042

Lajia on tutkittu kaikista sienistä eniten, jopa enemmän kuin lakkakääpää, siitaketta tai pakurikääpää.  Japanin terveydenhuolto maksaa hoidot potilaille, joissa käytetään silkkivyökääpää uutokseksi tehtynä, 3 g päivässä. Se on täysin harmiton, ainakaan yhdessäkään tutkimuksessa ei ole todettu, että sienellä olisi haittavaikutuksia. 5)
Alkoholiin uutettuna Silikkivyökäävän antioksidanttisuus on aivan huippu, 58.56%. 2)
Antioksidantit estävät vapaita radikaaleja, jotka tuottavat matala-asteista tulehdusta elimistössä mm. syövän taustalle.
Kiinassa sieni tunnetaan myös nimellä Yunzhi, se on siellä tunnetuin lääkekasvi.
Silkkivyökääpä-uutteen sytotoksiset vaikutukset ihmisen leukemiaan ja lymfoomasoluihin, toimii indusoimalla apoptoosia.
Tutkimukset osoittavat, että silkkivyökääpä-uute 50 – 800 ug / ml: n annosriippuvaisesti heikensi Rajin (syöpäsolu), NB-4: n ja HL-60-solujen lisääntymistä yli 90%: lla (p <0,01)
Se ei kuitenkaan vaikuta maksasolulinjaan, WRL (IC 50> 800 ug / ml) verrattuna kemoterapeuttiseen syöpälääkkeeseen, mitomysiini C (MMC), joka vahvisti kasvainselektiivisen sytotoksisuuden. HL-60: n, NB-4: n ja Raji-solujen sisältämät nukleosomituotot lisääntyivät merkittävästi 3,6, 3,6 ja 5,6-kertaisesti CV-uutteen hoidossa 6)
Mutta ei tässä vielä kaikki, Silkkivyökääpä tehoaa myös eturauhassyöpäänkin.
Etanoliset uutteet (70%) vähensivät merkittävästi LNCaP-solujen kasvua ja saattaa alentaa PSA-tasoja. 7)
Silkkivyökääpä voi pelastaa jopa rintasyövältäkin, 83 v nainen söi metastaattisen tulehduksellisen rintasyövän hoidoissa myös silkkivyökääpä-kapseleita, joka on todettu auttavan paranemista. 8) 

Sieni estää influenssoja ja flunssaa, koska se auttaa immuunipuolustusta torjumaan tartuntoja 9)
Silkkivyökääpä voi auttaa parantamaan infektioita, esim (HPV) Papilloomavirus. Tutkimuksen mukaan 61 potilasta, joilla oli HPV: n serotyyppi 16 ja 18, saivat 2 kuukautta silkkivyökääpä-uutetta, heistä 88%:lla todettiin hoidon alkaneen tehoavan.
Vaikka tutkimus onkin alustava, se osoittaa jälleen sen tehonsa myös papilloomavirukseenkin! 10)

Onko sinulla vuotava suoli, tämä sieni sisältää täydellisiä prebiootteja, jotka auttavat hyvien bakteerien kasvua suolistossa (acidophilus ja bifidobacterium).
Sieni lisäksi auttaa laihtumaan. 11)

Sillivyökääpä on antibakteerinen ja sisältää antioksidanttisia ominaisuuksia, siksi sen uutetta voi käyttää jopa HIV:in hoidossa. Uutetta kutsutaan PSP: ksi, se on myös antiviraalinen aine, joka voi estää HIV-viruksen lisääntymisen. 12)

 

-Tommi Villimies Kangas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s