Raparperi-mansikkakiisseli pihkakermalla

Raparperikeittoon sopii hyvin mansikat, mutta myös omena, jos haluaa käyttää.
Pihkakerma tuo metsäisiä makuja lautaselle, simppelillä reseptillä ja tuo mieleen ainakin minulle mummolan ja mummin keinustuolissaan ❤
Resepti ei sinänsä ole mitenkään ihmeellinen, mutta pihkakerman kanssa se on upea kokemus!

Kiisseli

500 g raparperiä
250 g mansikoita
puolikas (omenaa)
2-3 rkl perunajauhoja
sokeria
vettä

Valmistus:

Kuori ja pilko raparperit ja pilko myös mansikat. Jos käytät omenaa, nin piko ne hyvin pieniksi ja lisää kattilaan. Lisää vettä ainekset peittoon ja anna kiehahtaa ja hautua 10 minuuttia. Lisää sokeria maun mukaan. Lisää viileää vettä lasiin noin 1 dl, sekoita 2-3 rkl perunajauhoja veden joukkoon ja kaada hiljalleen, koko ajan sekoittaen kuumien raparperien joukkoon.

Pihkakerma:

Lisää kulhoon 1-2 dl kermaa ja lisää alkoholiin uutettua pihkaa 5-10 tippaa, vatkaa vaahdoksi.
32169836_10155770761457636_5520057578463166464_n

Jos raparperikeitosta jää hieman, voit tehdä siitä vielä drinkin

– Villimies Tommi Kangas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s